Spaanse familie vermiste Smits Alvarez ongerust

AMERSFOORT - Niet alleen in Nederland, maar ook in Spanje wordt volop gezocht naar het vermiste Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez. RTV Utrecht-verslaggever Martin de Wit is in het geboorteland van Smits Alvarez en zegt dat de vermissing groot nieuws is in Carballo, waar familie van het raadslid woont.
"Ramón Smits Alvarez is een bekend figuur in de regio", zegt Martin de Wit vanuit Carballo. "Hij kwam er vandaan, maar bemoeide zich, net als in Amersfoort, ook veel met de lokale politiek." Spaanse partijgenoten zeggen dat het soms leek alsof Smits Alvarez nog in de regio woont.
Smits Alvarez heeft veel familie in Carballo en aangrenzende dorpjes wonen. Die zijn niet erg spraakzaam, maar zijn tante Carmen doet wel een oproep via RTV Utrecht. "Ik wil graag dat je terugkomt. De hele familie is bezorgd over je en iedereen zoekt je. Kom snel terug", aldus zijn tante.
De tante vraagt of hij kan bellen met haar of met zijn ouders. Ze denkt overigens niet dat Smits Alvarez in Spanje is. Dit wordt wel door diverse andere bekenden van Smits Alvarez gedacht.

Verslaggever Martin de Wit in geboortestreek Smits Alvarez in Spanje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.