Buurt tegen plannen oude smederij Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE - De bouwplannen voor de oude en vervallen smederij in Lage Vuursche vallen niet goed bij de inwoners van het Baarnse dorp. De eigenaar wil in het pand een restaurant vestigen en aan de achterkant appartementen bouwen.
De buurtbewoners vinden de uitbouw voor de appartementen veel te groot en zien nóg een restaurant in het dorp niet zitten. "Het is er gewoon een teveel", zegt een buurvrouw.
Architect Freek de Koning van bureau Van Asbeck is verbaasd over de ophef. "Ik zit 45 jaar in het vak, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt." Hij bestrijdt dat de uitbouw te groot is en begrijpt niet dat de buurt ertegen is dat het vervallen pand in oude glorie wordt hersteld.
De buurtbewoners willen graag met hem en de eigenaar in gesprek. "Ik ben niet boos op hem, ik vind alleen zijn plan slecht", zegt één van hen tegen RTV Utrecht.
De architect is inmiddels aan de slag gegaan met de kritiek en heeft aanpassingen gemaakt aan het ontwerp. Donderdag wordt het nieuwe ontwerp gepresenteerd aan de omwonenden.

Buurt tegen plannen oude smederij Lage Vuursche

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.