Rhenen en Veenendaal ruziën over Sinterklaas

RHENEN/VEENENDAAL - De gemeenten Rhenen en Veenendaal hebben ruzie over de intocht van Sint Nicolaas. Veenendaal heeft Rhenense kinderen uitgenodigd voor de intocht in Veenendaal en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de gemeente Rhenen.
In beide gemeenten komt de Sint op 16 november aan, maar omdat er in Rhenen weinig geld is, zal de intocht wellicht niet zo groots worden gevierd als in Veenendaal. De winkeliersvereniging die de Sint in Rhenen sponsort, is in juni opgeheven.
Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen probeert nog om extra geld te vinden om Sint Nicolaas alsnog per boot alsnog te laten aankomen. De oproep van Stichting Promotie Veenendaal vindt hij dan ook niet netjes.
In Veenendaal snappen ze niet dat de burgemeester van Rhenen zo fel reageert. "Het was zeker niet negatief bedoeld. Het was om de helpende hand toe te steken omdat iedereen dat kinderfeest verdient", zegt Roeland Tameling van de Stichting Promotie Veenendaal.
"Ik ben ontzettend blij om te horen dat het toch nog wordt geregeld in Rhenen", zegt hij. "Want daar leek het niet naar uit te zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.