RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Independer schenkt 10.000 euro aan Utrechtse daklozenkrant

UTRECHT -

Independer schenkt 10.000 euro aan de Utrechtse daklozenkrant.

Er was veel te doen om een reclamespotje van de vergelijkingssite voor financiŽle producten omdat het Utrechtse ex-raadslid Bert van der Roest er een rol in speelt. Eerder werd bekend dat juist hij 45.000 euro had gestolen van de daklozenkrant Straatnieuws.

Independer besloot eerder een commercial aan te passen en Van der Roest eruit te knippen. Een ander reclamespotje waarin het PvdA-raadslid speelt, wordt niet aangepast, omdat dat volgens de website erg ingewikkeld is.

"We hebben niet zomaar een andere commercial op de plank liggen om uit te kunnen zenden. Stoppen met onze campagne vinden we ook geen optie."

Een mogelijke oplossing zou zijn om de beelden met deze acteur te vervangen door beeldmateriaal met een andere acteur. "Deze oplossing kost een hoop geld en de gedupeerde daklozen hebben hier helemaal niets aan", aldus Independer.

Independer zegt hiermee geld uit te sparen en daarom een schenking te doen aan de daklozenkrant van 10.000 euro. De website benadrukt dat het gedoneerde bedrag geen vergoeding is voor wat Van der Roest gedaan heeft. De website zegt iets "positiefs in de situatie te willen brengen."


STRAATNIEUWS

Straatnieuws is blij met de gift van Independer. Een woordvoerder zegt dat de donatie een pleister op de wond is, De meevaller van 10.000 euro kan Straatnieuws goed gebruiken. Overigens heeft Bert van der Roest nog geen cent terugbetaald van het bedrag dat hij heeft gestolen, meldt Straatnieuws.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -