Collega's reageren geschokt op dood Smits Alvarez

AMERSFOORT - Collega's uit de gemeentelijke politiek van Amersfoort hebben geschokt gereageerd op het overlijden van Ramón Smits Alvarez.
Fractievoorzitter Edwin Hinloopen van de PvdA in Amersfoort noemt het een afschuwelijk bericht dat hij dinsdagochtend te horen kreeg. "Mijn eerste gedachten gaan naar Ramón zijn vrouw en zijn kinderen. We leven heel erg met ze mee. Het is een afschuwelijk bericht, voor ons ook, maar met name voor hen moet het een ramp zijn dat ze zonder hem verder moeten."
Op de vraag of iemand iets te verwijten valt heeft Hinloopen geen antwoord. "Zo'n vraag bekruipt mij ook. Die bekruipt denk ik een heleboel mensen die om hem heen stonden. Ik denk echt dat we daar nu nog geen antwoord op krijgen en dat we daar in de loop van de tijd over na gaan denken. Maar nu is het daar te vroeg voor. De schok is te ernstig nu."

BOLSIUS

Burgemeester Lucas Bolsius spreekt van een diep menselijk drama. "Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en andere naasten, die door een heel zware periode gaan. Sinds zijn vermissing hielden we allen de sterke hoop dat Rámon zou terugkeren, maar de grootste vrees is bewaarheid geworden. De verslagenheid is groot."
Ook andere collega's uit de gemeentelijke politiek van Amersfoort hebben gereageerd op de dood van Smits Alvarez. PvdA-wethouder Rob van Muilekom treurt om het overlijden van zijn partijgenoot. Hij noemt het "een slechte film waar je in zit."
De PvdA in Amersfoort kwam dinsdagochtend bij elkaar om de gebeurtenissen te bespreken en het verdriet te delen.

ADEUS

Vice-voorzitter van de VVD Kees Kraanen twittert: "Nieuws over Ramon slaat bij mij in als een bom. "je wilde zwijgen" Ik respecteer dat, rust zacht vriend ! #Adeus". Zijn collega Hans Buijtelaar: Adeus, Ramón." Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (BPA) laat weten "verbijsterd en diep bedroefd" te zijn.
Voormalig wethouder Gert Boeve (CDA) laat op Twitter weten: "Adieu, Ramon, adeus. Het woordje Adeus is Galicisch voor adieu, vaarwel of tot ziens en werd gebruikt in een van de laatste tweets van Smits Alvarez. Fractievoorzitter Hiske Land van GroenLinks: "@SmitsAlvarez Wat zeg je dan nog in een tweet..."
Ad Meijer van de SP in Amersfoort had vlak voor de vermissing nog een gesprek met Smits Alvarez. Het ging over zijn gemoedstoestand, vertelt hij aan RTV Utrecht. Meijer merkte tijdens dat gesprek dat zijn collega somber was. Dat dit zou gebeuren had hij nooit kunnen denken.

SPEKMAN

Partijvoorzitter Hans Spekman van de PvdA is eveneens geschokt door de dood van het PvdA-raadslid. "Ik ben geschokt, en mijn eerste gedachten gaan uit naar de familie van Ramón, naar zijn vrienden en zijn collega's in de raad", schrijft hij op de website van de PvdA.
Spekman: "Het was een aardige jongen, die onvermoeibaar streed voor zijn idealen. En wat er ook allemaal gebeurd mag zijn in de afgelopen weken, we hoopten natuurlijk dat hij zich weer zou melden in Amersfoort. Helaas zag Ramón geen uitweg meer. We gaan hem missen."
In het stadhuis wordt vanaf dinsdagmiddag een condoleanceregister geopend waar mensen hun medeleven kunnen uiten. Ook op www.condoleanceregister.nl is er een mogelijkheid om te reageren.
Smits Alvarez werd sinds 10 oktober vermist. Maandag werd zijn lichaam door de Spaanse politie gevonden bij de brug Ponte Ulla bij Santiago de Compostella. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd.

Eerste reacties op overlijden Ramón Smits Alvarez
Ad Meijer (SP) reageert op overlijden Ramón Smits Alvarez: "Enorme schok"
Fractievoorzitter PvdA Amersfoort: "We leven heel intens met de nabestaanden mee"
Burgemeester Bolsius over het overlijden van Smits Alvarez

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.