Instellingen

Burgemeester V'daal eist gebiedsverbod pedo

VEENENDAAL - Burgemeester Kolff van Veenendaal heeft namens inwoners van de stad een veroordeelde pedoseksueel voor de rechter gesleept. De burgemeester wil dat hij zich niet meer op plekken vertoont waar ook kinderen zijn.
De man zat twee keer in de cel. De eerste keer was dat wegens ontucht met zijn neefje. Dit jaar moest hij opnieuw de cel in voor het bezit van grote hoeveelheden kinderporno.
Afgelopen zomer keerde de man weer terug in zijn woning in de wijk Petenbos in Veenendaal. Dat leidde tot grote onvrede bij omwonenden. Kolff wilde een afspraak maken met de man, maar dat lukte niet.
Volgens de advocaat van de pedoseksueel is dat omdat het niet realistisch is om iemand een gebiedsverbod te geven voor plekken waar kinderen zijn. "Dat is onmogelijk, want kinderen zijn nu eenmaal overal."

VRIJBRIEF

De advocaat vindt het een slechte zaak als de rechter de burgemeester gelijk geeft. Hij vreest dat het burgemeesters een vrijbrief geeft om aan mensen die hun straf hebben uitgezeten alsnog een extra maatregel op te leggen.
De pedoseksueel was vandaag niet aanwezig bij de zitting. Wel zaten er veel verontruste buurtbewoners in de zaal. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Veroordeelde pedofiel Veenendaal voor de rechtbank

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.