Instellingen

Meisje (16) chanteert advocaat met seksfilmpjes

AMERSFOORT - Een 16-jarig meisje uit Amersfoort heeft een 53-jarige advocaat uit Den Haag gechanteerd met seksfilmpjes.
Het minderjarige meisje maakte de filmopnames, terwijl ze afgelopen juli in een hotel seks had met de advocaat. Achteraf zou zij samen met twee plaatsgenoten van 21 en 23 jaar bedragen tussen de 10.000 en 90.000 euro van hem hebben geëist. Anders zou zij de filmpjes openbaar maken en aangifte doen tegen de advocaat.
Toen de advocaat niet wilde betalen, is hij bedreigd met geweld. Ook zouden de verdachten de man een tijd lang hebben vastgehouden in een rijdende auto. Dat bleek dinsdag tijdens een zitting van de rechtbank in Utrecht, waar het meisje en de twee medeverdachten terecht stonden.

TOEVAL

De raadsman zou het meisje bij toeval hebben leren kennen. Hij zou niet hebben geweten hoe jong zijn bedgenote was. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet besloten of de man voor ontucht zal worden vervolgd, liet de aanklager dinsdag weten.
De rechtbank stelde de zaak uit om alle betrokkenen te laten horen door een onderzoeksrechter. In de tussentijd blijven de verdachten in voorarrest. De zaak gaat op 17 januari verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.