Smits Alvarez wordt in Spanje begraven

AMERSFOORT - Het omgekomen Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez wordt vrijdag in Spanje in besloten kring begraven. Op vrijdag 1 november is om 19.30 uur een afscheidsbijeenkomst in de Sint-Joriskerk. Dat heeft de gemeente Amersfoort bekendgemaakt.
Smits Alvarez wilde ook in Spanje begraven worden. Dat zou hij telefonisch tegen zijn moeder hebben gezegd vlak voordat hij van een brug bij de stad Santiago de Compostella sprong. Hij belde daarna met de politie en zou hebben gewacht totdat die arriveerde. Toen is de vader van twee jonge kinderen van de brug gesprongen.
Burgemeester Bolsius van Amersfoort laat weten dat hij veel contact met de vrouw van Smits Alvarez heeft en dat de herdenkingsbijeenkomst in de Sint-Joriskerk in overleg met de familie wordt georganiseerd.

RUST

De Amersfoorter verdween donderdag 10 oktober, waarna er veel gespeculeerd werd zijn vertrek. Hij had nog laten weten rust nodig te hebben, maar nam vervolgens met niemand contact op.
Tot zijn dood was onbekend waar hij zich bevond. Omdat zijn familie uit de Spaanse streek Galicië komt, hij vaak in Spanje kwam en daar ook politiek actief was, waren er al vermoedens dat hij zich daar zou ophouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.