Boete van miljard dollar voor Rabobank

UTRECHT - Rabobank krijgt mogelijk een boete opgelegd van 1 miljard dollar, ongeveer 725 miljoen euro, in verband met het
Libor-schandaal. Dat schrijft het blad Financial Times dinsdag op basis van bronnen rond de zaak.
De boete voor de manipulatie van de Libor-rente zou hoger uitvallen dan eerder verwacht, aldus de krant. Rabobank zou na het Zwitserse UBS de hoogste straf krijgen van alle betrokken banken tot nu toe.
Rabo zou de schikking moeten bereiken met de Britse en Amerikaanse marktautoriteiten en met De Nederlandsche Bank. DNB zou volgens de krant een klein gedeelte van het bedrag krijgen.
De boete wordt opgelegd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het rentetarief dat banken elkaar onderling berekenen. Rabobank maakte in augustus bekend een bepaald bedrag opzij te hebben gezet voor de schikking. De bank liet zich toch niet uit over de hoogte van dat bedrag.
Tot nu toe hebben drie banken schikkingen getroffen in verband met de Libor-zaak. UBS moest eind vorig jaar een boete van 1,5 miljard dollar betalen, terwijl Royal Bank of Scotland er met 390 miljoen pond (circa 460 miljoen euro) vanaf kwam.
Als onderdeel van de schikking met Rabobank, zou ook een voormalige handelaar van de bank, Paul Robson, in de VS worden aangeklaagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.