Instellingen

Smits Alvarez liet afscheidsbrief achter

De afscheidsbrief van Ramón  Smits Alvarez
De afscheidsbrief van Ramón Smits Alvarez © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Het omgekomen Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez heeft op de dag van zijn dood een brief geschreven aan een Spaanse journalist. De brief is in handen van RTV Utrecht. In de brief zegt het raadslid dat zijn leven moest eindigen in Galicië.
De brief werd dinsdagmiddag bezorgd op de redactie van La Voz de Galicia. De geadresseerde is Santiago Garrido die het Amersfoortse raadslid de laatste jaren vaak heeft geïnterviewd.
In de brief bedankt Smits Alvarez de journalist voor de samenwerking. Daarna ondertekent hij de brief om vervolgens verder te schrijven.

KATHEDRAAL

Uit de brief lijkt op te maken dat het raadslid afgelopen week in Santiago de Compostella was. Smits Alvarez schrijft dat hij 'zijn zonden heeft bekend' in de beroemde kathedraal.
Hij schijft dat de meeste mensen die naar Santiago komen daarna naar huis gaan, maar dat het voor hem op die plek eindigt. Vervolgens schrijft hij dat het leven pijnlijke kanten heeft, maar dat hij niet achteruit maar vooruit wil kijken.
De achterkant van de brief is compleet gewijd aan de Spaanse regio waar het raadslid zo van hield. Hij somt op dat hij de regio voorspoed toewenst met genoeg werk voor iedereen. De regio moet volgens hem veranderen van 'het einde van Spanje' in 'de poort van Europa'. Ramón Smits Alvarez ondertekent de achterkant van de brief opnieuw, nu met als toevoeging 'een Galiciër'.
Smits Alvarez informeerde ook zijn vrouw, moeder en de politie dat hij van plan was om zelfmoord te plegen. Hij wachtte zelfs tot de agenten er waren.

Zelfdoding Smits Alvarez strak geregisseerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.