Smits Alvarez haalde mogelijk tienduizenden euro's uit PvdA-kas

AMERSFOORT - Uit de kas van de Amersfoortse PvdA-fractie zijn over een langere periode tienduizenden euro's gestolen. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. De PvdA heeft aangifte gedaan van verduistering bij de politie.
Het maandag overleden raadslid Ramón Smits Alvarez was de penningmeester van de stichting die het fractiegeld beheert.
Eerder werd al bekend dat er een bedrag van 4000 euro verdween op het moment dat Smits Alvarez naar Spanje vertrok.
Fractievoorzitter Edwin van Hinloopen bevestigt dat er aangifte is gedaan en zegt dat er nog onderzoek wordt gedaan naar de precieze hoogte van het bedrag.
Vorige week deed PvdA-wethouder Van Muilekom een emotionele oproep op RTV Utrecht aan Smits Alvarez, waarin hij hem vroeg terug te keren. Daarbij liet hij doorschemeren dat er over oude zonden gepraat kon worden.
Mocht Smits Alvarez inderdaad door de PvdA beschuldigd zijn van fraude, dan zou dat het definitieve einde van zijn politieke carrière hebben betekend. Het raadslid pleegde maandag zelfmoord in Spanje.
Vorige week werd bekend dat Smits Alvarez jarenlang loog over zijn werkgever. Hij vertelde iedereen dat hij bij zorgverzekeraar Agis in dienst was, maar navraag leerde dat hij er al sinds 2010 weg was. Zijn contract werd destijds niet verlengd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.