Westbroek, Van den Bergh en Van Koningsveld geen burgemeester van Utrecht

UTRECHT - Henk Westbroek is niet door naar de volgende ronde in de strijd om het burgemeesterschap van Utrecht. Hij heeft van de secretaris van de Commisaris van de Koning te horen gekregen dat hij te weinig bestuurlijke ervaring heeft.
De 17-jarige Hidde van Koningsveld en voormalig Leefbaar Utrecht-wethouder Yet van den Berg zijn om dezelfde reden afgewezen.
Westbroek gold als de publiekslieveling. In meerdere polls kwam hij naar voren als de populairste kandidaat. Vorige week mocht de zanger en presentator op gesprek komen bij de Commissaris van de Koning.
Henk Westbroek laat op Twitter weten: "Score 3 uit 3 . Deze keer mocht de secretaris van de Commissaris van de Koning me vertellen dat ik niet uit burgemeestershout gesneden ben!" En: "Laat ik de eerste zijn om Jan van Zanen te feliciteren met zijn burgemeestersbevordering naar Utrecht. De op 1 na beste kandidaat immers."
Zesentwintig mensen hebben gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Utrecht. Gestreefd wordt naar een benoeming per januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.