Instellingen

Onderzoek naar doodsoorzaak Baarns jongetje

BAARN - Hoe aannemelijk is het dat het 6-jarige zoontje van Aaron van der H. uit Baarn een natuurlijke dood stierf? De rechtbank in Utrecht besloot woensdag dat die vraag moet worden beantwoord voordat de zaak tegen Van der H. verder kan gaan. De 34-jarige man wordt ervan verdacht dat hij het kind afgelopen februari doodde. Daarna probeerde hij zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.
Volgens een forensisch arts is uit de medische gegevens niet op te maken of de dood van het jongetje natuurlijk was. Maar volgens justitie blijkt uit de overige omstandigheden rond de dood van het kind dat Van der H. hem verstikte.
Het levenloze kind werd door agenten in zijn bed gevonden 'alsof hij was opgebaard', aldus de aanklaagster. In een andere kamer lag Van der H. met snijwonden aan zijn polsen.
De man was bezig te scheiden van de moeder van het jongetje. Hij zou eerder al hebben gedreigd het kind, van wie hij niet de biologische vader was, iets aan te doen. Het 3-jarige dochtertje dat hij heeft met de vrouw, werd ongedeerd in de woning aangetroffen.
Van der H. stelt dat hij zich niets meer kan herinneren van de bewuste dag. De rechtbank was het met de aanklaagster eens dat onder meer uitgezocht moet worden of het slachtoffertje leed aan een
erfelijke hartaandoening. In de tussentijd moet de dove Van der H. in voorarrest blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.