Henk Westbroek: Ik maak nog kans

UTRECHT - Henk Westbroek ziet nog een kleine kans om mee te blijven doen in de strijd om het burgemeesterschap van Utrecht. Hij wijst erop dat de vertrouwenscommissie commissaris van de Koning Willibrord van Beek kan passeren en hem nog kan uitnodigen voor een gesprek.
"Dat zou wel chic zijn", zei Westbroek woensdagavond in een interview op RTV Utrecht. "Nu zouden mensen kunnen denken dat de vertrouwenscommissie eigenlijk vindt: deze lul-de-behanger willen we niet eens ontvangen."
"We laten de commissaris katvanger zijn, die laten we een argument uit de argumentenfabriek halen en dan zijn we ervan af." Westbroek vindt het ook jammer dat de commissaris 'te beroerd' was om zelf even te bellen.

VAN ZANEN

De Utrechter beseft niettemin dat zijn kansen vrijwel verkeken zijn. Daarom feliciteerde hij VVD'er Jan van Zanen alvast tijdens het interview met RTV Utrecht. Volgens Westbroek is de burgemeester van Amstelveen en voormalig wethouder in Utrecht de beste optie - na hemzelf.
Westbroek kreeg woensdag van de secretaris van commissaris van de Koning te horen dat hij niet naar de volgende ronde is vanwege een gebrek aan bestuurlijke ervaring. De Utrechtse zanger en presentator gold als de publiekslieveling. In meerdere polls kwam hij naar voren als de populairste kandidaat. Vorige week mocht Westbroek komen bij de Commissaris van de Koning.

AFVALLERS

Ook de 17-jarige scholier Hidde van Koningsveld en oud-wethouder in Utrecht Yet van den Bergh hebben te horen gekregen dat ze niet naar de volgende ronde gaan vanwege respectievelijk geen en te weinig bestuurlijke ervaring.
Van den Bergh is verbaasd. "Ik ben toch zes jaar wethouder geweest en de huidige burgemeester van Utrecht had helemaal geen bestuurlijke ervaring toen hij begon."
Zesentwintig mensen hebben gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Utrecht. Gestreefd wordt naar een benoeming per januari.

Westbroek geen burgemeester
Interview met Westbroek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.