Automobilist verongelukt na stopteken

AMERSFOORT - In Amersfoort is in de nacht van woensdag op donderdag een 28-jarige Amersfoorter om het leven gekomen, nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd.
Rond 3.00 uur moest de automobilist op de Blekersingel stoppen van politiemensen in een onopvallende auto. Hij negeerde het led-licht met daarop 'Stop Politie' en ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging botste hij frontaal tegen een lantaarnpaal op de Ringweg Randenbroek.
De auto vatte direct vlam. De politiemensen hebben het slachtoffer uit de brandende auto gehaald en zijn direct begonnen met reanimeren. De reanimatie werd overgenomen door een arts uit een traumahelikopter, maar uiteindelijk bleek dat vergeefs en is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.
Agenten hebben ook direct een begin gemaakt met het blussen van de hardnekkige autobrand. Brandweermensen hebben het vuur uiteindelijk geblust.
Het is niet bekend waarom de man een stopteken kreeg. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De politie heeft nog geen idee waarom de Amersfoorter niet wilde stoppen.

Politie over het dodelijk ongeluk in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.