Instellingen

Mogelijk toch schadevergoeding voor pislift Amersfoort

AMERSFOORT - Er is een grote kans dat horecagelegenheid Queens in Amersfoort toch een schadevergoeding krijgt van de gemeente. Queens maakte in 2008 bezwaar tegen de plaatsing van een urilift op hun terras aan de Groenmarkt en de Raad van State lijkt het bedrijf daarin nu gelijk te geven.
In een tussenvonnis stelt de Raad van State dat de gemeente zich niet kan beroepen op het feit dat Queens nog niet geopend was toen de plaszuil werd geplaatst. De eigenaar had in 2007 al het pand aangekocht en dus is er wel degelijk sprake van planschade. De rechtbank in Utrecht gaf eerder de gemeente gelijk.
Queens heeft van de Raad van State zes weken de tijd gekregen om de geleden schade te onderbouwen. De gemeente moet daarna opnieuw een onafhankelijk onderzoek uit laten voeren en zich buigen over een tegemoetkoming. Vervolgens spreekt de Raad van State zich definitief uit over de urilift.
De omstreden plaspaal, die op gezette tijden uit de grond omhoog komt, is overigens vorig jaar verplaatst naar de Windsteeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.