Nog twee gewonden in ziekenhuis na brand Zeist

ZEIST - Er liggen nog twee mensen in het ziekenhuis na de brand in seniorenflat De Grote Koppel in Zeist. Een van hen mag waarschijnlijk dit weekend naar huis. Dat laat Woonzorg Nederland weten. Bij de brand kwam dinsdagavond een 71-jarige bewoner om het leven en er waren negen gewonden.
Donderdag zijn alle betrokkenen bij elkaar gekomen om over de brand te praten. Voor de bewoners en medewerkers staan mensen van slachtofferhulp klaar om ze te helpen. Maar de meeste bewoners lijken de brand goed te verwerken, meldt Woonzorg Nederland.
De bewoners die op de verdieping wonen waar de brand uitbrak, kunnen voorlopig nog niet naar huis. Het schoonmaken van de appartementen kan twee weken in beslag nemen.

OORZAAK

De oorzaak in Zeist is niet te achterhalen. Dat is de conclusie van het politieonderzoek naar aanleiding van de brand van afgelopen dinsdag. Daarvoor is een te groot deel van de woning uitgebrand.
Wel hebben forensische onderzoekers vastgesteld dat er geen kortsluiting in de woning is geweest en dat de brand zeer waarschijnlijk is begonnen bij een bank in de woonkamer. De politie gaat uit van een ongeluk.

Reportage: "Slachtoffer brand hoorde hier niet"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.