Universiteit Utrecht straft oud-hoogleraar

UTRECHT - De Universiteit Utrecht heeft alle privileges afgenomen van een hoogleraar die sinds twee jaar met emeritaat is. Het zou gaan om Barbara Kwiatkowska, die 25 jaar hoogleraar en adjunct-directeur was bij een instituut binnen de faculteit Rechten.
Het belangrijkste gevolg van het 'ontslag' is dat Kwiatkowska geen gebruik meer kan maken van haar e-mailaccount bij de universiteit. Ook is haar de toegang tot verschillende andere diensten van de universiteit ontzegd.
Het universiteitsblad DUB schrijft dat de decaan van de faculteit tot de maatregel is overgegaan omdat de vrouw bovenmatig klaagde over de faciliteiten die haar als emeritus ten deel vielen. Daarmee zou ze mensen lastig hebben gevallen en in een kwaad daglicht hebben gezet.
De druppel was volgens DUB een mail die Kwiatkowska schreef aan gastsprekers van een evenement waarvoor ze zelf niet was uitgenodigd. Tegen DUB laat Kwiatkowska weten dat ze de sprekers persoonlijk kent en wilde uitleggen waarom ze er niet bij was.
Het afnemen van alle privileges vindt de emeritus een veel te zware straf. Het waarschijnlijk voor het eerst dat een universiteit op dergelijke wijze actie onderneemt tegen een oud-hoogleraar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.