Instellingen

"Positie PvdA-wethouder Van Muilekom wankelt"

AMERSFOORT - In Amersfoort lijken de dagen van PvdA-wethouder Van Muilekom geteld. Ook partijlid Wanda Dijkstra ligt onder vuur. Aanleiding is de leegroof van de partijkas, vermoedelijk door Ramón Smits Alvarez. Dat bevestigen meerdere betrouwbare bronnen tegen RTV Utrecht.
Er zijn tienduizenden euro's verdwenen en Justitie en de PvdA hebben de zaak in onderzoek. Verdachte is Smits Alvarez, het raadslid dat deze week zelfmoord pleegde in Spanje. Hij had namelijk een pas van deze rekening, net als Rob van Muilekom.
PvdA AKTIEF
Van Muilekom is voorzitter van de Stichting PvdA Aktief die over het geld van de afdeling gaat. In de gegevens van de Kamer van Koophandel staat Ramón Smits Alvarez nog vermeld als penningmeester en Wanda Dijkstra als bestuurslid. En daardoor zouden ze ook mede-verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van het geld.
Volgens de statuten van de stichting zou Dijkstra in oktober 2012 uit het bestuur moeten zijn gegaan, toen ze ook het voorzitterschap van de PvdA-afdeling neerlegde. Ook Smits Alvarez zou uit de stichting moeten zijn uitgeschreven, maar dat zou nooit aan de Kamer van Koophandel zijn doorgegeven.
Het huidige bestuur van PvdA Aktief zou naast Van Muilekom moeten bestaan uit fractievoorzitter Edwin Hinloopen en partijvoorzitter Marjet van Baggum, maar zo staat dat dus niet in de gegevens van de Kamer van Koophandel. Onduidelijk is nu wie naast Van Muilekom toezicht op de partijkas had moeten houden.

LIJSTTREKKERSCHAP

Door de zaak is de verkiezing van lijsttrekkerschap van de lokale PvdA opnieuw een heikele kwestie geworden. Wanda Dijkstra is namelijk kandidaat.
De verkiezingen zijn al gehouden, maar de uitslag is nog niet bekend. Eerder worstelde het bestuur al met de vraag hoe om te gaan met de vermiste kandidaat Smits Alvarez.
Op 30 oktober zou het lijsttrekkerschap aan de orde komen in een speciale ledenvergadering, maar die bijeenkomst is geannuleerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.