Instellingen

Stormschade: de balans van zondag

DE BILT - De storm die over het land raast, heeft zondag voor overlast gezorgd in de provincie Utrecht.
Om 16.45 uur werd de brandweer Baarn gewaarschuwd voor stormschade in Lage Vuursche. Langs de Zwarteweg was een beuk op 6 meter hoogte in de stam finaal afgebroken. De beuk zat vol paddenstoelen en bleek rot te zijn. De brandweer zorgde ervoor dat de Zwarteweg, waar zondags zeer veel bosbezoekers wandelen, snel weer berijdbaar was.
Rond 16.10 uur belden bezorgde buurtbewoners in Soest de brandweer omdat een kabelbeveiligingssysteem voor dakdekkers mee te bevestigen gevaarlijk los hing op het dak van een flat aan de Varenstraat. Na ongeveer 40 minuten was het gevaarte op een veilige plek gelegd en kon de brandweer weer retour.
In Zeist viel op de Laan van Bergen een boom op een huis. De zijtakken van de enorme populier hebben het huis flink beschadigd. Voor de boom, die in de tuin van de achterburen stond, was naar verluidt al een kapvergunning geregeld. Er vielen geen gewonden. De bewoners waren niet thuis.
Ook in Bilthoven (Strausslaan) en op de Dolderseweg bezweken meerdere bomen en dikke takken. In de Amersfoortse Louis Armstrongstraat dreigden takken op een speelplaats te vallen. Er werd daarom een hoogwerker ingezet. In de Hobostraat moest de brandweer ingrijpen om te voorkomen dat een afgescheurde boom op geparkeerde auto's zou vallen.
De verwachting is dat het maandag pas echt losgaat, want er kan dan sprake zijn van windkracht 11. De VerkeersInformatieDienst voorspelt een drukke ochtendspits met meer dan 300 kilometer file.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.