RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Intocht Sinterklaas toch bij Weerdsluis

UTRECHT - Sinterklaas kan zondag 17 november volgens traditie aankomen bij de Weerdsluis in Utrecht. Dat meldt de gemeente.

De intocht van Sinterklaas bij de sluis naar de Vecht stond op losse schroeven nadat twee weken geleden een deel van de kade langs de Bemuurde Weerd Oostzijde instortte. Om de veiligheid van het publiek en Sinterklaas te garanderen, is wel het een en ander aangepast.

Zo wordt de Bemuurde Weerd Oostzijde afgesloten voor publiek. Sinterklaas start zijn route te paard door de stad vanaf de vlonder bij de Monicabrug. Dit heeft de gemeente in overleg met de organisatie, de Stichting Stadsontspanning Utrecht (SSOU), besloten.


ALTERNATIEVEN

Gemeente en organisatie keken samen naar mogelijke alternatieven voor de intocht van Sinterklaas en de150 pieten, maar kwamen de conclusie dat Weerdsluis de beste locatie blijft.

Burgemeester Wolfsen ontvangt Sinterklaas en zijn pieten op de steiger bij de Weerdsluis. In het verleden liep de Sint naar de Oudenoord om daar op zijn paard te stappen voor de optocht door de stad. Dit jaar vaart Sinterklaas door naar de Monicabrug om daar aan de optocht te beginnen.

De Bemuurde Weerd Oostzijde, die inmiddels is voorzien van een nooddamwand, wordt alleen gebruikt als backstage voor de organisatie. Het publiek dat hier normaal staat, kan terecht op de Nieuwe Kade en de Weerdsingel Westzijde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht