RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Treinen rijden weer volgens normale dienstregeling

1/5
PROVINCIE UTRECHT - Het treinverkeer rijdt dinsdag weer volgens de normale dienstregeling. Wel waarschuwt de NS voor plaatselijke vertragingen in verband met herstelwerkzaamheden door de storm.

Het is ook mogelijk dat treinen langzamer moeten rijden door herfstachtige omstandigheden. Reizigers krijgen het advies kort voor vertrek te informeren of er treinen rijden op bepaalde trajecten.

Veel treinen reden maandag niet op tijd en op sommige trajecten reden helemaal geen treinen. Er gold een aangepaste dienstregeling en honderden spoorwerkers en brandweerlieden waren druk bezig om de chaos op en rond het spoor op te ruimen. Zo was op veel plekken de bovenleiding kapot.

De NS laat dinsdag weten dat treinen soms langer en soms korter kunnen zijn omdat nog niet alle treinstellen goed verspreid staan door het land.


LOSSE TAKKEN

De brandweer was nog de hele avond bezig om alle meldingen van schade te verwerken. Door de storm kreeg de brandweer 550 meldingen binnen. Vooral omgewaaide bomen zorgde voor grote problemen

Staatsbosbeheer waarschuwt dinsdag dat door de storm nog veel losse takken naar beneden kunnen vallen. Boswachters in onze provincie gaan op pad om zo veel mogelijk takken en bomen op te ruimen. Overal in de provincie wordt dinsdag druk gewerkt om de overlast door de storm op te ruimen.

De storm van maandag was de zwaarste sinds 1990. In de provincie Utrecht gold zelfs code rood, wat inhoudt dat er extreem gevaar is voor iedereen die buiten is. Het extreme weer eiste in Veenendaal het leven van een 22-jarige man.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht