RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rovend raadslid: geld Straatnieuws terugbetaald

UTRECHT -

Het stelend oud-raadslid Bert van der Roest zegt dat hij zijn volledige schuld van 14.000 euro aan de daklozenkrant Straatnieuws heeft afgelost. Dat bedrag is aanzienlijk lager dan wat er volgens Straatnieuws is gestolen.

De PvdA'er heeft een externe boekhouder naar de zaak laten kijken. Die kwam volgens Van der Roest tot de conclusie dat een bedrag van 14.000 euro is ontvreemd uit de kas van de daklozenkrant. Dat bedrag is zeer onlangs overgemaakt, zegt de woordvoerder van Van der Roest.

Straatnieuws zelf weet niet of het geld al binnen is, maar laat weten het niet eens te zijn met het bedrag van 14.000 euro. De daklozenkrant blijft erbij dat Van der Roest aanzienlijk meer gestolen heeft.

De laatste weken noemde Straatnieuws een bedrag van 45.000 euro, maar dat is door de krant weer bijgesteld naar 40.000 euro. Dat bedrag werd in eerste instantie genoemd toen de affaire aan het licht kwam.


WACHTGELD

Vandaag werd ook duidelijk dat Van der Roest toch een beroep doet op de wachtgeldregeling van de gemeente. Dat bedrag is ruim 7.000 euro, wat hij volgens zijn woordvoerder nodig heeft om van te leven. Van der Roest kan geen aanspraak maken op een bijstandsuitkering en zou door de ophef al zijn werk zijn kwijtgeraakt.

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman vindt nog steeds dat Van der Roest moet afzien van de wachtgeldregeling. Eerder deed hij ook al een dringend beroep op het ex-raadslid om geen wachtgeld te vragen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -