RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdA-bestuurders willen niet weg na verdwenen geld

1/2
AMERSFOORT -

De bestuursleden Rob van Muilekom en Marjet van Baggum van Stichting PvdA Amersfoort Aktief en fractievoorzitter Edwin Hinloopen van Stichting PvdA Amersfoort Aktief zijn vooralsnog niet van plan op te stappen.

De afgelopen jaren verdwenen grote sommen geld uit de kas van de stichting. Ramon Smits Alvarez, die vorige week in Spanje een eind aan zijn leven maakte, was penningmeester van de stichting.

Volgens PvdA-bronnen is de kascontrole ronduit slecht geweest. Zo zou er bijvoorbeeld geen fatsoenlijke jaarrekening zijn opgesteld. Ook komen de namen van de bestuursleden al een paar jaar niet overeen met de gegevens in het register van de Kamer van Koophandel.

Zo staat Wanda Dijkstra in het register nog steeds vermeld als bestuurslid, terwijl ze dat sinds 2012 al niet meer is. Hinloopen zegt eerst het interne onderzoek te willen afwachten voor het bestuur een beslissing neemt wel of niet de eer aan zichzelf te houden.


ONDUIDELIJKHEID

Over het interne onderzoek blijft ook veel onduidelijkheid bestaan. In eerste instantie zou het bestuur maandag met nieuws komen, maar Hinloopen trok dat later op de dag weer in omdat het tijdstip 'nog te prematuur' was.

Dinsdag laat de fractievoorzitter weten dat er nog gekeken wordt hoe het onderzoek precies vormgegeven moet worden.


VERLIES VERTROUWEN

De affaire rondom de leeggeroofde partijkas zorgt volgens bronnen binnen de partij ondertussen voor groeiende onrust onder de leden. Een deel zou inmiddels het vertrouwen in Hinloopen en Van Muilekom hebben opgezegd vanwege wanbeleid binnen Stichting PvdA Amersfoort Aktief.

PvdA-leden hebben geld in de partijkas gestort om bijvoorbeeld de verkiezingscampagne te financieren. Maar als wordt aangetoond dat Van Muilekom en Hinloopen niet goed op de geldstromen hebben gelet, kunnen ze persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor het verdwenen geld.

Het exacte bedrag dat is verdwenen is niet bekend, maar bronnen binnen het onderzoek hebben het over tienduizenden euro's.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -