Accountant bekijkt boeken PvdA Amersfoort

AMERSFOORT - Een accountantsbureau gaat de boeken van de PvdA in Amersfoort onderzoeken. Het bureau zal ook onderzoek doen naar de manier waarop de stichting PvdA Aktief Amersfoort is bestuurd. Dat heeft fractievoorzitter Hinloopen bekendgemaakt.
De stichting beheert de fractiegelden van de plaatselijke PvdA, maar daar blijkt veel mis te zijn gegaan. Er zijn tienduizenden euro's verdwenen, vermoedelijk gestolen door het omgekomen raadslid Smits Alvarez.
Niet duidelijk is wie daarvoor verantwoordelijk is. Het bestuur van de stichting bestaat volgens de Kamer van Koophandel uit wethouder Rob van Muilekom, het omgekomen raadslid Ramón Smits Alvarez en Wanda Dijkstra.

STATUTEN

Maar Dijkstra zou volgens de statuten al in 2012 afstand moeten hebben gedaan van haar bestuursfunctie toen ze opstapte als voorzitter van de afdeling. Huidig voorzitter Marjet van Baggum zou daarom nu bestuurslid moeten zijn van de stichting PvdA Aktief, maar dat staat dus niet zo bij de Kamer van Koophandel geregistreerd.
De partij maakte vorige week bekend zelf onderzoek te gaan doen naar geld dat uit de kas wordt vermist, maar ondertussen zijn zoveel zaken aan het licht gekomen dat het partijbestuur heeft besloten een externe onderzoeker in te schakelen.

HERDENKING

Dinsdagavond begint de gemeenteraadsvergadering in Amersfoort met een herdenking van Ramon Smits Alvarez. Daarna worden alleen eenvoudige stukken afgehandeld, want de raad vindt het "nu niet de tijd" voor ingewikkelde politieke kwesties.
Vrijdagavond is er een door de gemeente georganiseerde openbare herdenking van de PvdA'er in de Sint-Joriskerk in de Utrechtse plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.