Instellingen

Eis 5 jaar cel tegen brute pooier Woerden

UTRECHT - Justitie heeft vijf jaar cel geëist tegen een 40-jarige man uit Woerden. Hij zou een jonge vrouw zeven jaar lang hebben gedwongen tot prostitutie, onder meer op het Zandpad in Utrecht.
Naast vijf jaar cel eist het OM ook een schadevergoeding voor het slachtoffer van in totaal 110.000 euro. De zaak speelde in de periode 1999 tot 2006, maar volgens de officier zijn de feiten daardoor "niet minder schrijnend".
Volgens justitie moest de vrouw 12 uur per dag werken, zes dagen per week. Hij sloeg en schopte haar, gaf kopstoten en gebruikte fors seksueel geweld. Van haar verdiende geld kocht hij onder meer auto's en spekte hij een spaarrekening in Marokko. Ook dwong hij de vrouw om zijn naam op haar lichaam te tatoeëren, zegt de officier.

GROOMING

De vrouw kwam op haar zeventiende in contact met hem, waarna hij haar een jaar lang heeft geestelijk heeft bewerkt voor ze in de prostitutie te werk werd gesteld. Zijn eigen lust en financieel gewin stonden voorop, zegt de officier. "Een volstrekte minachting en volledig gebrek aan respect voor de medemens."
De zaak is pas recentelijk op gang gekomen omdat het slachtoffer jarenlang geen aangifte durfde te doen. Uiteindelijk is ze wel naar de politie gestapt om te voorkomen dat de man meer slachtoffers maakt. Ook vreest ze dat haar zoontje door hem wordt ontvoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.