Instellingen

Raad Amersfoort herdenkt Smits Alvarez

AMERSFOORT - In Amersfoort heeft de gemeenteraad stilgestaan bij het overlijden van Ramón Smits Alvarez. Bij zijn zetel lag een rode roos en er werden korte toespraken gehouden. Het PvdA-raadslid maakte vorige week maandag in Spanje een eind aan zijn leven.
Zijn collega's noemden hem tijdens de herdenking een betrokken raadslid met uitgebreide dossierkennis. "We zullen zijn energie en ideeën missen. We zullen Ramón missen", zei burgemeester Lucas Bolsius. Na de toespraken hield de bedroefde raad twee minuten stilte.
Tijdens en na de herdenking is niet gesproken over het geld dat Smits Alvarez zou hebben gestolen uit de partijkas van de PvdA. Na stilte ging de gemeenteraad over tot de orde van de dag, alhoewel er uit respect voor het overleden raadslid geen hete hangijzers werden besproken.
Ramón Smits Alvarez overleed vorige week maandag, nadat hij dagenlang zoek was geweest. Hij bleek in de Spaanse streek Galicië te zitten, waar zijn familie vandaan komt.
Afgelopen vrijdag is hij bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van een klein kerkje in Oza. Vrijdag is er nog een herdenking in de Sint Joriskerk in Amersfoort. Die dienst is openbaar toegankelijk.

Raad Amersfoort herdenkt Smits Alvarez
Raad Amersfoort herdenkt Smits Alvarez

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.