Gemeenteraad Utrecht tegen windmolenplan

UTRECHT - Een meerderheid van de gemeenteraad in Utrecht is tegen de plannen voor zes windmolens op Lage Weide. Daardoor sneuvelt het plan van de coöperatieve vereniging Energie-U.
PvdA, D66 en VVD hebben aangegeven dat ze de komst van de windturbines op Lage Weide niet zien zitten. PvdA en D66 zeggen voorstander te zijn van windenergie, maar ze zien op dit moment niet voldoende draagvlak in de gemeente. De VVD is per definitie tegen windmolens in een stedelijke omgeving.
Het afgelopen jaar is veel en fel gesproken over de windmolenplannen van Energie-U. De organisatie had de plannen al naar beneden bijgesteld en er waren al strenge voorwaarden gesteld. Maar dinsdag bleek onverwacht dat niet het voltallige college achter de komst van de windmolens staat. Twee wethouders van D66 en één van de PvdA bleken tegen.
Door het afwijzen van de windmolens in Utrecht komt de provincie in een lastig parket. Die heeft met het Rijk afgesproken dat er voor 2020 tot 60 megawatt aan energie door windmolens worden gerealiseerd. Nu op Lage Weide geen molens komen, moet de provincie op zoek naar een andere locatie.

Energie-U voelt zich in de steek gelaten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.