Woerdenaren ontwerpen nieuw gemeentehuis

WOERDEN - Hoewel de gemeente geen concrete plannen heeft voor een nieuwe locatie, komt Woerdenaar Marco van Velde met een eigen concept voor een nieuw te bouwen gemeentehuis.
Het plan komt van Projectteam "de Poort van Woerden", dat op initiatief van de eigenaar van Uitgaanscentrum Woerden tot stand is gekomen. Van Velde merkte dat er binnen de gemeente onvrede is over het huidige gebouw aan de Blijkerijlaan. "Met dit uitgewerkte plan willen we de keuze voor de gemeente makkelijker maken."
Het plan schetst een situatie waarin het nieuwe gemeentehuis aan de rand van de binnenstad ligt, vlakbij het treinstation van Woerden. Op dit moment zit daar nog het uitgaanscentrum van Van Velde. Bij het doorgaan van het plan zou die locatie afgebroken moeten worden.
Bij het ontwerp heeft het projectteam gekeken naar bereikbaarheid, voldoende parkeerruimte en een gebouw met "energiebesparende eigenschappen".
Daarnaast is in het plan rekening gehouden met het budget voor de huisvesting. Dat hoeft niet hoger te worden als het nieuwe gebouw er daadwerkelijk komt, beredeneren de initatiefnemers. Het projectteam liet het plan extern doorberekenen.

GEMEENTE

Het huidige gemeentehuis van Woerden staat al een tijdje ter discussie, maar concrete plannen voor verbouwing, nieuwbouw of verhuizing zijn er niet.
Vorige maand gaf de VVD te kennen dat het gebouw "over de houdbaarheidsdatum" heen is. Volgens de partij heeft het pand aan de Blijkerijlaan lekkages en is er sprake van tocht.
Als mogelijke optie noemde de VVD een nieuw gebouw op een andere locatie, of een bestaand pand kopen of huren. Een groot prestigieus gebouw noemde de Woerdense VVD niet passend.
De gemeente Woerden heeft nog niet gereageerd op het plan.