Blindengeleidehonden trainen op Utrecht Centraal

UTRECHT - KNGF Geleidehonden heeft woensdagmorgen twaalf blinden en hun honden de weg gewezen op Utrecht Centraal. Door de ingrijpende verbouwing van het station is het voor blinden lastig om de weg te vinden naar treinen en bussen.
Visueel gehandicapten en hun honden kregen daarom een individuele training voor de nieuwe looproutes op het station. Dat was hard nodig, want sommige blinden hebben meer dan eens de trein gemist omdat de goede trap niet werd gevonden, zegt Marloes Zwagerman van KNGF Geleidehonden.
Blindengeleidehonden mogen niet met de roltrap, omdat hun pootjes dan vast kunnen komen te zitten, zegt Zwagerman. De honden kennen het verschil tussen een roltrap en een gewone trap, maar op het nieuwe station zijn de gewone trappen uit het zicht geplaatst.
Door de training weten de honden nu de weg op het drukke station en de organisatie denkt dan ook dat hun baasjes geen treinen of bussen meer gaan missen. KNGF Geleidehonden overweegt om de training aan meer honden en hun baasjes te geven.

Marloes Zwagerman van KNGF Geleidehonden over de trainingsdag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.