Instellingen

'Presentatie Tourstart Utrecht eind november'

© ANP
UTRECHT - De Tour de France start in 2015 honderd procent zeker in Utrecht. Dat zegt oud-Tourwinnaar Jan Janssen in het AD. De Utrechtse Tour-lobbyist Jeroen Wielaert ontkent echter dat er iets officieel is.
Volgens Janssen is hij samen met Joop Zoetemelk door Tourorganisator ASO gevraagd om de officiële bekendmaking op 29 november in Utrecht bij te wonen. De dag ervoor wonen ze op de Nederlandse ambassade in Parijs de presentatie bij.
De gemeente Utrecht liet twee weken geleden weten dat berichtgeving over de komst van de start van de Tour de France naar Utrecht voorbarig was. "Het is bekend dat we kandidaat zijn en heel graag de Tourstart in Utrecht willen'', zei een woordvoerster toen. "Als we die bevestiging hadden, zouden wij het van de daken schreeuwen. Zover is het nog niet."

LOBBY

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht was eerder deze maand nog in Parijs om verder te lobbyen bij de officiële presentatie van de Ronde van Frankrijk in 2014. Hij zou ook nog moeten lobbyen bij bedrijven.
De gemeente heeft vijf miljoen euro toegezegd. Sponsoren moeten nog eens vijf miljoen euro bijdragen, maar dat geld zou nog niet binnen zijn.
Donderdagavond zou de Utrechtse gemeenteraad achter gesloten deuren vergaderen over de Tourstart.

Jeroen Wielaert: "Tourstart Utrecht nog steeds niet officieel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.