Instellingen

Partij voor de Dieren wil in Utrechtse raad

UTRECHT - De Partij voor de Dieren doet komend voorjaar in Utrecht mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In totaal doet de partij mee in 12 gemeentes.
In Amsterdam, Den Haag, Groningen, Leiden, Apeldoorn en Buren is de Partij voor de Dieren (PvdD) al vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Inwoners van Rotterdam, Arnhem, Gouda, Vlagtwedde, Pijnacker-Nootdorp en Utrecht kunnen op 19 maart 2014 voor het eerst stemmen op de PvdD.
Partijleider Marianne Thieme is trots: "De partij wil haar aantal politieke vertegenwoordigers gestaag uitbreiden, maar we waken
ervoor om een plofpartij te worden."

KANDIDATEN

Op de concept-kandidatenlijst voor de stad Utrecht staat Eva van Esch op nummer 1. Zij werkt als communicatiemedewerker en manager social media bij het partijbureau van de Partij voor de Dieren. De nummer 2 op de lijst is Jennifer Bloemberg, beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren en daarvoor fractiemedewerker voor de Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Nummer 3 is Saskia Oskam, bestuurslid van de afdeling Utrecht van de Partij voor de Dieren en werkte eerder als communicatiemedewerker bij onder meer Stichting AAP.
De PvdD is in 2002 opgericht als reactie op het dieronvriendelijke beleid en heeft sinds 2006 twee afgevaardigden in de Tweede Kamer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.