Instellingen

Burgemeester Bolsius spreekt bij afscheid Smits Alvarez

AMERSFOORT - In de Sint-Joriskerk in Amersfoort wordt vrijdagavond afscheid genomen van Ramón Smits Alvarez. Het PvdA-raadslid beroofde zich anderhalve week geleden van het leven in Spanje nadat hij een tijd vermist was geweest.
De gemeente Amersfoort heeft de bijeenkomst in nauwe samenspraak met de familie van Smits Alvarez georganiseerd. Iedereen die het raadslid heeft gekend is welkom.
Het programma bestaat uit toespraken van burgemeester Lucas Bolsius en van Arriën Kruyt, vriend van de familie en oud-wethouder van de PvdA. Ook is er een bijdrage van ds. W. Klamer van de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort Noord en wordt muziek ten gehore gebracht.
Na afloop is er geen gelegenheid om de familie te condoleren, met uitzondering van directe naasten en vrienden die van ver zijn gekomen.
Voor alle aanwezigen is er gelegenheid om een condoleance te schrijven in de boeken die bij de uitgang liggen. Ook kan via www.condoleanceregister.nl medeleven worden getoond. Het is niet toegestaan om foto's of video-opnames te maken van de bijeenkomst.
Van Smits Alvarez is inmiddels bekend dat hij jarenlang deed alsof hij bij zorgverzekeraar Agis werkte. Op de dag dat hij verdween is er 4.000 euro van de partijrekening gehaald. Over een langere periode mist de PvdA in Amersfoort tienduizenden euro's. Een extern bureau doet onderzoek naar de verdwijning van het geld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.