Celstraffen voor overvallers Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - Negen verdachten zijn donderdag veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de gewelddadige overvallen op juwelier Stratelli en de Plus-supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.
Zeven verdachten kregen deels voorwaardelijke gevangenisstraffen variërend van zes tot 36 maanden voor het medeplegen van diefstal met geweld en medeplichtigheid bij de overval op de juwelier.
Een achtste en negende verdachte waren betrokken bij beide overvallen. Zij kregen respectievelijk 39 maanden en vijf jaar cel opgelegd. In de laatste zaak achtte de rechtbank poging tot doodslag op twee Plus-medewerkers bewezen.

VRIJSPRAAK

Een derde man die betrokken zou zijn bij de overval op de Plus vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Hij werd wel veroordeeld voor zijn rol bij de overval op de juwelier.

JUWELIER

Op 7 december 2012 overvielen zeven mannen met bivakmutsen de juwelier en namen ruim 34.000 euro aan gestolen sieraden mee. De rechter woog bij de strafmaat mee dat de verdachten bewust voor deze juwelier kozen omdat ze wisten dat die slecht ter been is.

BUREAU HENGEVELD

Bureau Hengeveld heeft een sleutelrol gespeeld in de Stratelli-zaak. Nadat het opsporingsprogramma van RTV Utrecht vorig jaar aandacht aan de overval besteedde, belden de verdachten elkaar op. Ze spraken honderduit over de roof, maar de politie had hen al in de smiezen en luisterde de gesprekken af.

PLUS

De overval op de Plus was op 9 januari dit jaar. Een verdachte reed daarbij met de auto de voorgevel van de supermarkt in. Twee Plus-medewerkers konden de wagen ternauwernood ontwijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.