Instellingen

Amersfoorter cel in na voetbalrellen

AMERSFOORT - Twee voetbalsupporters moeten de gevangenis in omdat ze zich na afloop van de thuiswedstrijd van PSV in april tegen Ajax hebben misdragen.
Een 32-jarige man uit Amersfoort kreeg 30 dagen celstraf, waarvan 13 dagen voorwaardelijk, opgelegd. Een 23-jarige Veldhovenaar wordt 24 dagen, waarvan 7 dagen voorwaardelijk, opgesloten.
De mannen maakten deel uit van een grote groep supporters. Na afloop van de door Ajax met 3-2 gewonnen wedstrijd, gingen zij de confrontatie aan met de mobiele eenheid.
Op een kruispunt in de buurt van het Philips Stadion gooiden de voetbalfans stenen, flessen en terrastafels naar ME'ers.
De politierechter woog in zijn oordeel mee dat beide veroordeelde mannen onmiddellijk na de ongeregeldheden 17 dagen in voorarrest zaten en een half jaar niet naar voetbalwedstrijden mochten.
Een derde man, die 35 jaar is en uit Tilburg komt, kreeg een voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 500 euro opgelegd. Een man uit Deurne (24) en een 22-jarige man uit Hoogeloon werden vrijgesproken. Volgens de politierechter is het niet duidelijk of zij deel uitmaakten van de groep die geweld gebruikte tegen de ME.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.