RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Familievriend bevestigt vermoedens over Smits Alvarez

1/2
AMERSFOORT -

Voor het eerst sinds de vermissing en dood van het Amersfoortse raadslid Ramůn Smits Alvarez, zijn vermoedens bevestigd dat hij geld uit de PvdA-kas ontvreemde. Dat gebeurde vrijdagavond tijdens een rouwbijeenkomst in de Sint-Joriskerk. Raadsleden noemen het voorval ongepast.

Familievriend en oud-wethouder ArriŽn Kruyt vertelde tijdens de bijeenkomst openhartig over de problemen van Smits Alvarez. Zo zei Kruyt dat het raadslid zijn baan verloor, uit balans raakte en in financiŽle problemen kwam. "Ramon is in de verleiding gekomen om geld te ontvreemden. Geld dat hem niet toebehoorde. Dat was fout van hem, helemaal fout, en ik weet dat hij het fout vond."


PARTIJKAS

Daarmee bevestigde Kruyt de vermoedens dat penningmeester Smits Alvarez achter het verdwenen geld uit de partijkas van de PvdA in Amersfoort zat. Daaruit verdwenen in de loop van de afgelopen jaren mogelijk tienduizenden euro's. Vlak voor zijn vermissing verdween nog eens 4.000 euro.

Kruyt haalde in zijn toespraak ook uit naar de collega's van Smits Alvarez die ook toegang tot de partijrekening hadden. Wat hem betreft werd het raadslid in verleiding gebracht. "Ik ga het niet goedpraten, maar het was net zo fout dat dit heeft kunnen gebeuren, zo lang heeft kunnen gebeuren."


KRITIEK

Inmiddels uiten meerdere gemeenteraadsleden uit Amersfoort kritiek op de speech tijdens de afscheidsdienst voor Smits Alvarez. Tegen RTV Utrecht zeggen raadsleden van meerdere partijen dat het optreden van Kruyt "ongebruikelijk" en "ongepast" was.

Ze vinden het niet netjes dat Kruyt de afscheidsdienst voor Smits Alvarez heeft gebruikt om onder andere een punt te maken richting partijgenoten van het overleden raadslid.

Ramůn Smits Alvarez pleegde vorige week maandag zelfmoord in de Spaanse streek GaliciŽ, waar zijn familie vandaan komt. Hij werd vorige week bijgezet in het familiegraf bij een klein kerkje in het Spaanse Oza. Smits Alverez werd eerder deze week al herdacht in de gemeenteraad.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -