Steeds minder lege kantoren in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein staan steeds minder kantoren leeg. Dat meldt de gemeente op haar website.
Het aanbod van leegstaande kantoren in heel Nieuwegein lag in 2011 nog rond de 33 procent, inmiddels is dit gedaald naar 29 procent. In Merwestein stond in 2010 35 procent van de kantoren leeg, nu is dat nog 17 procent.
Nieuwegein probeert de leegstand in kantoren onder meer tegen te gaan door ombouw van de panden tot appartementen te stimuleren. Zo werden afgelopen week nog kantoorpanden aan de Meentwal en de Zuidstedeweg opgeleverd, waarin appartementen zijn gebouwd.

TRANSFORMATIE

In totaal zijn tot nu toe vijf kantoorpanden tot 147 woningen getransformeerd. Aan de omvorming van twee kantoorpanden naar 38 woningen wordt nog gewerkt. Op die manier is in de gemeente sinds 2010 jaarlijks 20.000 vierkante meter kantoorruimte aan de leegstand onttrokken.
Omdat Nieuwegein landelijk een van de eerste gemeentes is die de kantorenleegstand actief aanpakten, is de gemeente vertegenwoordigd in het landelijke expertteam kantoortransformaties. Het expertteam helpt gemeenten en eigenaren bij het transformeren van kantoorpanden naar woningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.