Slachtoffers busongeluk A1 weer thuis

MUIDEN - Het calamiteitenhospitaal in Utrecht heeft zaterdag 33 lichtgewonden opgenomen, na het busongeluk op de A1 bij Muiden. In totaal raakten 36 mensen gewond. Inmiddels is iedereen weer thuis.
Op de snelweg naar Amsterdam botsen zaterdag drie touringcars op elkaar. De politie vermoedt dat de voorste chauffeur plotseling moest remmen voor een beginnende file.
Onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval was. Op basis daarvan beslist het Openbaar Ministerie of één of meer chauffeurs worden aangeklaagd.

NOODHOSPITAAL

Bij het noodhospitaal was juist een oefening bezig, die werd afgebroken om de gewonden te kunnen behandelen. Zaterdagavond meldde het UMC Utrecht dat alle patiënten naar huis zijn of naar reguliere ziekenhuizen zijn doorgestuurd.
Zondagmorgen werd in een ander ziekenhuis het laatste slachtoffer ontslagen. Ze zal thuis herstellen van een gebroken jukbeen, een gebroken rib en een gebroken neus, meldt haar werkgever.

BEDRIJFSUITJE

De bussen waren met 170 medewerkers van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden op weg naar het Circustheater in Scheveningen voor een bedrijfsuitje. Een van de bussen zou de vangrail hebben geraakt, waarna de twee andere voertuigen er tegenaan botsten.