"Je ziet dakpannen vliegen en bomen omgaan. Dan is het weer stil"

© Marco Rietveld
WIJK BIJ DUURSTEDE - "Je ziet dakpannen vliegen en bomen omgaan. Daarna is het weer stil. Dan zie je een enorme chaos in de straat." Marco Rietveld in Wijk bij Duurstede moet nog bijkomen van de schrik. Door de windhoos, die zondagmiddag in zijn straat raasde, waaide het dak aan beide kanten van zijn huis.
"Op dit moment hebben we nieuwe ellende," zegt Rietveld. "We hebben lekkage en het regenwater is in de stekkerdozen gelopen. We zitten nu in het donker."

RAVAGE

Ook op straat is de schade groot. "Er is een enorme ravage. Auto's die onder bomen terecht zijn gekomen zijn total loss. De brandweer is bezig ze af te slepen en verwijdert de omgewaaide bomen."
Rietveld beschrijft de tornado als een angstige gebeurtenis. "Mijn kinderen hebben moeite om te beseffen wat voor impact zoiets heeft. Ze moeten erover praten, ze kunnen het niet bevatten. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."

SLAAPKAMERRAMEN

Of de familie Rietveld thuis kan overnachten is nog onzeker. De slaapkamerramen zijn vernield. "Slapen wordt lastig vannacht. Hulp van de verzekeraar is onderweg en ik hoop dat we thuis kunnen blijven."
Rietveld: "Gelukkig heb ik al gehoord dat alle schade gedekt is en ik word fantastisch geholpen. De lokale schadereparateurs zijn veel te druk nu, dus ik ben blij dat iemand van de verzekering ons nu aan de hand gaat nemen."

Getroffen bewoner over windhoos in Wijk bij Duurstede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.