Heldhaftige tieners redden vrouw en puppy uit kanaal

© Michiel van Beers
MAARSSEN - Drie jongens hebben een vrouw gered uit het Amsterdam-Rijnkanaal in Maarssen. Zij liep maandagmiddag met drie honden langs het water. Eén daarvan, een puppy nog, viel erin ter hoogte van de Maarsserbrug.
De vrouw aarzelde niet en sprong er achteraan om het dier op het droge te halen. Ze kon vervolgens niet meer op de hoge kade komen. De tienervrienden Lars, Robin en Fabio wisten de vrouw en de hond op de kant te hijsen.
Een vrouw die op de brug stond, zag op de kade een paar laarzen staan en een kinderwagen met een paar honden. Omdat ze het niet vertrouwde belde ze 112. Ondertussen wees ze de passerende jongens vanaf de brug aan waar ze moesten zijn.
Het jonge witte hondje overleefde het hachelijke avontuur, maar had het wel erg koud. De viervoeter is gecontroleerd door de dierenarts, maar mankeert niets. De vrouw was onderkoeld en moest naar het ziekenhuis voor controle. Later op de dag mocht ze weer naar huis.
Volgens de politie heeft ze veel geluk gehad en had haar actie ook helemaal verkeerd kunnen aflopen. De wijkagent complimenteert en bedankt de vrienden voor hun heldhaftige optreden.
In een reactie aan RTV Utrecht laat de vrouw weten dat ze de jongens erg dankbaar is. "Ik zag allemaal mensen op de brug staan, maar het leek erop dat niemand in actie kwam. Gelukkig kwamen de jongens toen. Ze hebben me echt gered. Ik ga ze zeker nog bedanken."

Heldhaftige tieners redden vrouw en puppy uit kanaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.