Instellingen

Dweilen op Utrecht Centraal: het dak is weer lek

UTRECHT - Lekkages in het nieuwe dak hebben maandag op Utrecht Centraal grote plassen water veroorzaakt.
Medewerkers van de NS hebben uren gedweild om de vloer van de stationshal weer redelijk droog te krijgen. De lekkages zitten aan de centrumkant van de nieuwe hal, aan de zijkant van het dak. Het dak en de tijdelijke wand sluiten daar niet goed aan.
Precies een maand geleden waren er ook al lekkages in de hal van Utrecht Centraal. Woordvoerster Mercedes Grootscholten van ProRail: "We hebben eigenlijk al vanaf de oplevering van het dak bij regen gezien dat het nog niet helemaal goed zit."
ProRail zegt het probleem zo snel mogelijk op te lossen. "Er wordt nu ontzettend hard gewerkt om voor het einde van de week de lekkages te verhelpen."
Reizigers zullen volgens ProRail in de tussentijd weinig last hebben van de lekkages. Grootscholten: "Ze zitten gelukkig aan de zijkant, dus het water zal niet op hun hoofd plenzen. Niemand hoeft met een paraplu door de hal te lopen."
Als het voor het repareren van de lekkages nog een keer hard gaat regenen, zal volgens Grootscholten opnieuw flink gedweild moeten worden.

Dak Utrecht CS weer lek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.