Instellingen

Kopstuk buurtterreur Vleuten veroordeeld

© RTV Utrecht
VLEUTEN - Een 22-jarige Vleutenaar is veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij wordt gezien als kopstuk van een groep jongeren, die betrokken is bij verregaande treiterijen in het dorp.
De groep heeft het al jaren voornamelijk voorzien op Jirayer Morad aan de Dr. Oolderslaan. Hij zei maandag tijdens de zitting dat hij de enige is die de jongeren durft aan te spreken op hun gedrag. De raddraaiers maken regelmatig herrie op de hangplek vlakbij zijn huis.
December vorig jaar werd bij het slachtoffer een vuurwerkbom door de brievenbus gegooid. Ook werd zijn huis beklad en zijn auto vernield. De woning van de man zou bovendien zijn bekogeld met condooms vol urine en straatstenen.

VUURWERKBOM

De verdachte bekent dat hij het slachtoffer heeft bedreigd. Hij bedreigde ook de politie, die huiszoeking kwam doen vanwege de vuurwerkbom. Wie het zware vuurwerk gooide, heeft de politie nooit kunnen achterhalen.

AGRESSIEPROBLEEM

De verdachte geeft toe dat hij een agressieprobleem heeft, al lijkt het volgens justitie inmiddels beter met hem te gaan. De rechter veroordeelde hem daarom tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, die hij alleen hoeft uit te zitten, als hij opnieuw in de fout gaat.
Verder moet de 22-jarige Vleutenaar een werkstraf uitvoeren, verplicht meewerken met de reclassering en mag hij geen contact meer hebben met de slachtoffers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.