Prinses Beatrix opent nieuw onderkomen De Basis

DOORN - Prinses Beatrix opent vandaag het nieuwe gebouw van stichting De Basis in Doorn. Daar komen veteranen van defensie, politie, ambulancediensten en de brandweer bij elkaar om te praten over ingrijpende ervaringen.
Lotgenoten kunnen er praatsessies houden en schokkende gebeurtenissen uit het verleden verwerken. Omdat problemen als een posttraumatische stressstoornis vaak ook thuis doorwerken, worden de partners van de veteranen in het programma betrokken.

STEEKPARTIJ

Zo kwamen vorige week de ooggetuigen bij elkaar van een fatale steekpartij die 50 jaar geleden plaatsvond. Aan boord van een marinefregat in Curaçao werd een bemanningslid neergestoken bij een hoogoplopende ruzie over een radio die te hard stond.
Een scheepstimmerman die er bovenop stond vertelt dat hij later zware nachtmerries kreeg. Bij hem werd ptss vastgesteld en ook zijn collega's bleken last te hebben van de nasleep van de gruwelijke ervaring.

BEATRIX

De Basis heeft een nieuw onderkomen gebouwd, dat door prinses Beatrix wordt geopend. In 1986 opende Beatrix als koningin al het nazorgcentrum in Doorn en in 2006 was ze er op werkbezoek.

Steekpartij ging levens fregatbemanning beheersen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.