Van Zanen: Tot gauw, Utrechters!

© Martijn Beekman, ANP
UTRECHT - Aankomend burgemeester van Utrecht Jan van Zanen noemt zijn benoeming een "unieke kans" en een "volgende stap" in zijn carrière. Dat zei de VVD'er tijdens de persconferentie dinsdagavond in Amstelveen.
Van Zanen solliciteerde op de vacature omdat hij de kans als een "once in a lifetime" zag. "Na Edam-Volendam en na Amstelveen is ook Utrecht een grote liefde. Onze kinderen zijn er geboren en mijn vrouw Marian en ik hebben er met veel plezier gewoond en gewerkt", zei hij tijdens de persconferentie.
Van Zanen werd eind van de middag geïnformeerd over zijn benoeming. "Ik verheug me er erg op. Ik ga veel mensen opnieuw zien, maar nog veel meer mensen voor het eerst." Naar verwachting gaat hij op 1 januari aan de slag in Utrecht.
Toch kijkt hij met gemengde gevoelens naar zijn benoeming, omdat er ook een einde komt aan zijn burgemeesterschap in Amstelveen. "Want in Amstelveen voelde ik me thuis."

UITDAGINGEN

Op het gebied van openbare orde en veiligheid ziet de VVD-politicus veel nieuwe uitdagingen. Hij wil ook de wijken en de buurten in omdat er volgens hem veel in de stad is veranderd sinds hij weg is gegaan. "Veer zijn er uitdagingen zat, net zoals in alle gemeenten, waaronder Amstelveen. En daar heb ik veel zin in."

Jan van Zanen: Ik voel me zeer vereerd dat ik ben uitgekozen
Van Zanen: Tot gauw, Utrechters!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.