Instellingen

Facebookpagina om ongestempelde treinkaartjes te delen

UTRECHT/WOERDEN - Op Facebook is een pagina gemaakt om ongestempelde treinkaartjes te delen op Utrecht CS. De pagina werd in het leven geroepen nadat de Utrechtse studente Chanel Feenstra honderden reacties had gekregen toen ze op Facebook vertelde waar ze haar ongestempelde kaartje had verstopt.
Feenstra vindt het erg leuk dat anderen de pagina gemaakt hebben. "Ik had het zelf moeten doen natuurlijk", zegt ze. "Maar de makers hebben aan mij aangegeven dat ze de pagina hebben aangemaakt na mijn actie."

CREATIEF

De NS noemt de pagina creatief. De vervoersmaatschappij wijst er wel op dat mensen die reizen met een 'tweedehands' treinkaartje, gebruik maken van een dienst waar niet voor betaald is.
"Uiteindelijk wordt met de inkomsten die NS van de betalende reizigers ontvangt een zo optimaal mogelijke dienstverlening aan de klant gefinancierd, maar worden ook de salarissen van de conducteurs en andere NS-medewerkers betaald", liet een NS-woordvoerder weten.

STATEMENT

Feenstra hoopt dat de actie NS aan het denken zet over een betere dienstverlening. Ze hoopt dat het kaartjes delen over enkele weken niet meer mogelijk is. Volgens haar is het delen van de kaartjes een vorm van diefstal en dat is niet goed te keuren. "Ik wilde gewoon een statement maken."
Inmiddels zijn er ook pagina's voor andere stations gemaakt, onder meer voor Woerden. Het delen van een kaartje werkt alleen met ongestempelde papieren kaartjes. Mensen die met een ov-chipkaart reizen, hebben niets aan de ruilservice.

Utrechtse studente Chanel Feenstra over het delen van treinkaartjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.