Instellingen

Actie tegen reclamebelasting winkeliers

AMERSFOORT - Detailhandel Nederland roept gemeenten op om de reclamebelasting voor winkeliers af te schaffen. Volgens de belangenorganisatie lopen de tarieven de spuigaten uit en worden ze ondanks de crisis stelselmatig verhoogd.
Amersfoort en Veenendaal staan in de top 5 van gemeenten waar de reclamebelasting het hoogst is, terwijl er volgens Detailhandel Nederland voldoende alternatieven zijn om winkeliers te belasten. De belangenorganisatie is bereid om ver te gaan in de strijd om de reclamebelasting af te schaffen.

ONVRIENDELIJK

"Wij roepen gemeentes nu nog netjes op om ermee op te houden", zegt directeur Sander van Golberding. "Op het moment dat gemeentes toch ongebreideld doorgaan, zullen we kijken of er wettelijke regelingen mogelijk zijn en zullen we ook laten weten aan heel Nederland in welke gemeenten ondernemers onvriendelijk behandeld worden."
Onder de naam reclamebelasting kunnen gemeenten belasting opleggen voor zaken als naamborden en lichtbakken. Maar ook het uitstallen van spullen tegen winkelgevels wordt belast.
In Veenendaal kost dit winkeliers ruim 220 euro per vierkante meter, stelt Detailhandel Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.