Rhenen sluit giftige volkstuintjes

RHENEN - Rhenen sluit een volkstuinencomplex, omdat de bodem ernstig is vervuild met lood en zink. Volgens het RIVM is er sprake van gevaar voor de volksgezondheid.
De gemeente vindt het te risicovol om het complex gedeeltelijk open te houden en saneren is Rhenen te duur. Voor wethouder Van den Berg is de zaak klip en klaar.

RISICO

"De conclusie van het RIVM is dusdanig dat ze zeggen dat als je gemiddeld genomen kijkt naar het gebied, dan vinden we het niet toelaatbaar dat het de functie van volkstuin heeft", zegt Van den Berg. "Dat betekent dat de gemeente niet het risico kan en mag nemen om die functie voort te laten bestaan en dat ik de volkstuintjes moet sluiten."
Eén huurder van het volkstuincomplex wil weten of hij iets heeft opgelopen door producten uit eigen tuin te eten en wordt onderzocht door de GGD. Als daar iets verontrustends uitkomt, worden alle huurders gecontroleerd.
De gebruikers hebben tot 1 december om hun spullen weg te halen. Wel komt de gemeente hen financieel tegemoet. De wethouder adviseert de tuinierders om vast op de wachtlijst te gaan staan bij het andere volkstuinencomplex in Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.