Wolfsen sluit opnieuw dubieuze massagesalons

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen van Utrecht sluit opnieuw een aantal massagesalons. In de salons aan de Lange Koestraat en de Amsterdamsestraatweg zou illegale prostitutie worden bedreven.
Volgens controleurs van de gemeente worden in de salon aan de Lange Koestraat niet alleen seksuele handelingen aangeboden, maar is mogelijk ook sprake van mensenhandel. De salon in de Utrechtse binnenstad moet de deuren per 14 november sluiten. Daarna mag het pand zes maanden lang niet worden gebruikt voor dienstverlenende activiteiten.
De massagesalon aan de Amsterdamsestraatweg moet een dag later, per 15 november, dicht. Vorige maand sloot Wolfsen in dezelfde straat ook al een massagesalon vanwege illegale prostitutie.

MYSTERY GUEST

De gemeente besloot de massagesalons aan de Lange Koestraat en de Amsterdamsestraatweg te controleren nadat er klachten en signalen waren binnengekomen. Na het uitdelen van waarschuwingen, stuurde de gemeente een mystery guest naar binnen. Toen die tijdens een normale massage allerlei seksuele diensten kreeg aangeboden, besloot Wolfsen de zaken te sluiten.
Bij de salon aan de Lange Koestraat werden de controleurs van de gemeente bijgestaan door de Unit Mensenhandel van de politie. De vrouwen die er werkten hadden geen beschikking over hun eigen identiteitsbewijs en werkten niet onder contract, wat kan duiden op mensenhandel.

Wolfsen sluit opnieuw dubieuze massagesalons

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.