Actietrein voor behoud ov-studentenkaart

UTRECHT - Honderden studenten reizen vrijdag met een speciale actietrein door de Randstad om te demonstreren tegen de dreigende afschaffing van de ov-kaart. De trein doet ook Utrecht CS aan.
De acht coupés tellende trein vertrekt om 11.30 uur vanaf Den Haag Hollands Spoor. Na tussenstops in Delft, Rotterdam, Utrecht,
Amsterdam en Leiden bereikt de actietrein rond 15.00 uur het eindpunt Den Haag Centraal Station.
De actie is een initiatief van studentenvakbond LSVb en JOB, de organisatie voor scholieren in het mbo. De studenten zijn fel gekant tegen de mogelijke afschaffing van de kaart, zoals in de politiek wordt besproken.

POLITICI

Onder de noemer 'spoorcollege' vinden in de diverse coupés allerlei activiteiten plaats. Zo zijn er discussies met politici en kunnen studenten rechtshulp inwinnen.
Op elk station dat wordt aangedaan stappen meer studenten in, die daaraan voorafgaand folders uitdelen op de perrons. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de trein met 350 tot 400 jongeren aan boord koers zet naar eindpunt Den Haag.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat het protest erg vroeg komt. De minister moet nog met een voorstel komen hoe ze de ov-kaart wil vervangen. De precieze vorm hangt mede af van overleg met openbaarvervoerbedrijven en studenten.

Actietrein voor behoud ov-studentenkaart

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.