Instellingen

Bedrijfsleven tast diep in buidel voor Tourstart

UTRECHT - Het Utrechtse bedrijfsleven betaalt fors mee aan de start van de Tour de France in 2015 in de Domstad.
Ondernemers hebben de afgelopen tijd vijf miljoen euro bij elkaar gesprokkeld voor de Grand Départ in Utrecht. Vrijdagochtend bevestigde de Tourdirecteur officieel dat het wielerpeleton over twee jaar start in de Domstad.
Donderdagavond ging de gemeenteraad officieel akkoord met de financiering van de plannen. Gemeente en bedrijfsleven draaien allebei op voor vijf miljoen euro.

WERKGELEGENHEID

Volgens sportwethouder Spigt is de Tourstart het geld meer dan waard. "Het is een internationaal evenement, naar de Grand Départ kijken meer dan 2 miljard mensen wereldwijd. Die zien die beelden van Utrecht straks over de wereld gaan. Het is een groots evenement, ook voor het bedrijfsleven, ook voor de economie van deze stad. Het gaat een hoop werkgelegenheid opleveren en ik denk dat het een heel mooi feest wordt voor al onze inwoners."
Het Business Peloton Utrecht hoopt dat het bedrijfsleven de komende tijd nog meer geld beschikbaar stelt. "Wat we nu gaan doen, is kijken hoe we de verdere activiteiten op een slimme manier handen en voeten kunnen geven", zegt bestuurslid Cor Jansen. Met steun van velen, die tot dusver de kat uit de boom hebben gekeken."

Cor Jansen van het Business Peloton Utrecht over de Tourstart

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.